Wagenparkbeheer

De uitgekiende samenstelling van ons materieelbestand zorgt er voor dat Winder Limmen zeer flexibel kan reageren en u in veel gevallen een passende oplossing kan bieden. Door regelmatige verjonging spelen wij in op veranderingen in de markt en beschikken wij over modern materieel dat inzetbaar is voor alle voorkomende werkzaamheden. Aspecten als stedelijke milieuzones en stringente ladingzekeringseisen zijn voor ons bedrijf geen probleem.

Effectiviteit van het materieel

De uitrusting en inrichting van het materieel bepaalt in hoge mate de efficiëntie en veiligheid in de uitvoering. Uiteraard komt dit pas echt tot zijn recht door de inzet van onze deskundige medewerkers. De kwaliteit van ons materieel zit ‘m in kleine dingen en zijn vaak niet eens zichtbaar. Een kleine greep:

  • Versterkt vast en verplaatsbaar kopschot;
  • Constructief zware kantbalken;
  • Demontabele twistlocks voor 10, 20 en 40 ft. containers ;
  • Verzwaarde sjorogen om de lading hetzij met spankettingen, hetzij met spanbanden te zekeren;
  • Rongpotrijen om de lading te kunnen opsluiten;
  • ADR-gekeurde trekkers en opleggers;
  • Draadloze afstandsbediening;
  • Cameratoezicht in kop van de mast;
  • Hydraulisch uitschuifbaar ‘achterkalf’.

Preventief onderhoud

Onze vestiging Alkmaar beschikt over een professionele werkplaats. Elk materieelstuk wordt periodiek voor preventief onderhoud en controle door de werkplaats ‘naar binnen’ gehaald. Wij zijn van mening dat dit enorm positief bijdraagt aan het tegengaan van onverwachte storingen en reparaties. 

Verhelpen van storingen

Stilstand door materieelstoringen is funest voor zowel uw als onze dienstverlening. Vandaar dat wij dit tot het uiterste proberen te voorkomen.  Voor ‘pech onderweg’ hebben wij met onze ‘sleutel’-leveranciers nadrukkelijke afspraken zodat eventuele stilstand tot een minimum beperkt wordt.

Keuringen en inspecties

Onze eigen APK-keurmeesters zien strikt toe op de naleving van de inspectie-eisen om ervoor zorg te dragen dat de verkeersveiligheid niet in het geding raakt. Mede om die reden beschikt onze hoofdvestiging over een zogenaamde ‘spiegelafstelplaats’ om de bekende ‘dode hoek’ te minimaliseren. Daarbij kiezen wij ervoor om bepaalde typen materieel eerder periodiek te laten inspecteren door een onafhankelijke keuringsinstantie dan dat wet- en regelgeving vereist.

Specialisten in horizontaal & verticaal vervoer